لو مش بتعرفى تطبخى ومامتك كل شوية تقولك اعملى
وخطيبك بيقولك نفسى ادوق حاجه من ايديك
تعالى نتعلم سوا الاكل
:walk:
الكشرى المصرى
المقادير**مكرونه صغيره مسلوقه
**ارز ابيض
**شعريه
**حلقات بصل
**صلصه صماطم
**عدس بجبه او اصفر
**ثوم و زيت
الطريقه**تحمر حلقات البصل فى الزيت وتصفى وترفع على ورق ماص
**يوخذ الزيت المتخلف من تحمير البصل ويؤخذ منه جزء ويحمر فيها قليل من الشعريه
**ثم نضيف الارز ونسقيه بالمرق ونتركه لينضج
**نسلق المكرونه ونصفيها من الماء
**نسلق العدس فى الماء المضاف اليه القليل من الثوم المدقوق
**نأخذ مقدار من الزيت المتخلف من تحمير البصل ونحمرفيه الثوم
**ونضيف معه الفلفل الاسود والملح بحسب الكميه
**ثم نضع صلصه الطماطم ونتركها لتتسبك
**بعد ذلك نضع الارز والشعرية مع العدس حتى يستوى تماما
وهنرجع بوصفات تانيه عشان نتعلم الاكل سوا......